SAMENWERKING

Samenwerking

De pilot Locatie Boven-Leeuwen heeft als uitganspunt om verbinding te hebben en actief contact te zoeken met andere lokale partijen zoals Vraagwijzer, Taalhuis, Vluchtelingenwerk, Sociom en kringloopwinkel. Door samen te werken wordt kennis, kunde en de kwaliteit van de zorg en dienstverlening aan cliënten sterker. De wijze van samenwerken wordt ook vastgelegd.

Door samen te werken wordt kennis, kunde en de kwaliteit van de zorg en dienstverlening aan cliënten sterker. De wijze van samenwerken wordt ook vastgelegd.

  • Werkzaak haakt zoveel mogelijk aan op het bestaande aanbod in de gemeente
  • Op klantniveau is er contact met zorgaanbieders rondom de zorgklanten

Taalhuis

Werkzaak zet in op laaggeletterdheid en is ook ondertekenaar van het taalakkoord en werkt in de gemeente West Maas en Waal samen met het Taalhuis. Werkzaak wil de screening van laaggeletterden implementeren bij de intake en andere contactmomenten. Deelnemers uit de pilot kunnen het brede aanbod van het Taalhuis gebruiken.

Op de Werkzaak locatie kunnen ook oefenmomenten worden aangeboden op onze laptops in ons lokaal. Altijd in overleg en in samenwerking met het Taalhuis. Door de expertise van het Taalhuis te raadplegen kan Werkzaak mensen beter begeleiden in hun taalontwikkeling bij de locatie Boven-Leeuwen.

"Werkzaak heeft hier vooral op individueel niveau contacten over deelnemers als het gaat om zorg, ondersteuning, jeugd en onderwijs. De samenwerking krijgt steeds meer vorm en er worden werkafspraken gemaakt over doorverwijzing en samenwerking"

Welzijnsorganisatie Sociom

De samenwerking loopt goed en richt zich op het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van vrijwilligerswerk dat voor de cliënten zinvol kan zijn, zowel aan de aanbod als aan de vraagzijde. Soms ontmoeten we mensen die om welke reden dan ook niet bij ons mee kunnen of willen werken. Met hen en met Sociom kijken we naar andere manieren van participeren met vrijwilligerswerk.

Soms wordt er samengewerkt met de thuisadministratie als dit voor een deelnemer zinvol is. En ook worden er gezamenlijk kleine projecten gestart zoals het maken van Kerststukjes. Er zijn afspraken over persoonlijke overdracht per individuele klant en tweemaal per jaar is er contact over casuïstiek en lopende samenwerking.

Samenwerking met Vluchtelingenwerk

Met Vluchtelingenwerk is er contact over het aanmelden van deelnemers voor sociale activering, het bijwonen van netwerkbijeenkomsten en het gebruik van de ruimte voor bijeenkomsten van Vluchtelingenwerk en een idee voor de opzet van een wandelactiviteit waarbij ook Sociom wordt betrokken. Vanuit Vluchtelingenwerk komen deelnemers naar de locatie voor sociale activering. Er wordt onderzocht welke mogelijkheden er zijn om in de lesruimte Werkzaaktrainingen te geven zoals ‘rechten en plichten’ of de assessment.

Het plan is om een open dag te organiseren met als doel elkaar ook beter te leren kennen

Vraagwijzer

Vraagwijzer is de toeganspoort voor alle inwoners die ee vraag hebben over zorg, ondersteuning, jeugd, onderwijs enz. Werkzaak heeft met de medewerkers van Vraagwijzer vooral op individueel niveau contacten over deelnemers als het gaat om zorg, ondersteuning, jeugd en onderwijs. De samenwerking krijgt inmiddels steeds meer vorm en er worden werkafspraken gemaakt over doorverwijzing en samenwerking. Het plan is om een open dag te organiseren met als doel elkaar ook beter te leren kennen.

Samenwerking met Kringloop

De Kringloop vervult ook een belangrijke plek voor werk en re-integratie. Het is een belangrijke activeringsplek binnen de gemeente en veel uitkeringsgerechtigden doen hier vrijwilligerswerk. Vanuit Werkzaak kunnen we er mensen naar doorverwijzen met een persoonlijke overdracht en vice versa. We onderzoeken ook of er klussen van de Kringloop bij de locatie Boven-Leeuwen gedaan kunnen worden. Bijvoorbeeld sorteerwerk.