RESULTAAT
Effecten en geleerde lessen op een rij
Uit de tussentijds evaluatie leerden we dat:
Klanten blij zijn door structuur, prettige begeleiding en duidelijkheid
De positieve beleving werkt aanstekelijk.
Iedereen in beeld is & dossier op orde zijn
De doelgroep is weer in beeld, dit geldt voor de mensen die we monitoren in hun zorgbehoeften en mensen die actief zijn op locatie Ambachtsweg of ander vrijwilligerswerk.
Intensieve begeleiding mogelijk is door kleinschalige opzet
Mensen willen hier graag zijn en iets doen.
Mensen voelen zich beter dan eerst
De prikkelarme omgeving zorgt dat mensen zich goed voelen. Omdat ze uit hun sociaal isolement komen en minder thuiszitten wordt er ‘van alles’ beter. Het biedt een oplossing voor eenzaamheid.
De combinatie van deelnemers uit verschillende doelgroepen werkt stimulerend
Deelnemers ontwikkelen zich
In het algemeen zien we een toename van betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Verder is dit voor iedere deelnemer op een andere manier zichtbaar. Bijvoorbeeld in uitbreiden van uren en zelf initiatief nemen.
Omzet realiseren kan ook zonder stresservaring
Er is balans tussen sfeer en prestatie- en kwaliteit.
"Er is weer contact met ieder individu uit deze doelgroep. De zorg wordt geregeld en gevolgd"
Klein versus groot
De effecten door kleinschaligheid en prikkelarme omgeving baseren we mede op onze kennis van de werkwijze in de productiehallen van Werkzaak in de Poppenbouwing in Geldermalsen. We zien daarin duidelijk een groot verschil. We constateren ook dat het echt om een kwetsbare groep gaat. De meer stabiele status van een deelnemer raakt soms door kleine zaken uit balans. Tegelijk maakt de intensieve begeleiding snelle signalering en ingrijpen mogelijk. Waardoor de onbalans weer snel hersteld wordt.
Stressloos werken
Dat de deelnemers omzetdoelstellingen realiseren zonder er bewust mee bezig te zijn of daar stress van ervaren heeft grotendeels te maken met wijze waarop begeleiding en aansturing plaatsvindt. Wellicht is hier ook voor grotere bedrijven een les uit te leren en zo aan preventie van uitval te werken.
Iedereen in beeld
Er is weer contact met ieder individu uit deze doelgroep. De zorg wordt geregeld en gevolgd. De mensen met ontwikkelwensen en mogelijkheden maken een plan. Dit kan om hele kleine ontwikkelstappen gaan. De werkwijze helpt mensen om juist ook voor zichzelf weer te zien wat ze kunnen. Het draagt bij aan gezien worden en jezelf positiever zien. Er zijn deelnemers die perspectief op ontwikkeling naar werk hebben en wensen. Met hen wordt regelmatig gesproken over de acties in hun plan en gecheckt op haalbaarheid in relatie tot hun welbevinden.