Over strategische thema’s

Werkzaak meerjarenbeleidsplan

We leven in een tijd van veel, grote en snelle veranderingen. Iedereen vraagt zich af waar het naartoe gaat met onze samenleving en de snelle ontwikkelingen. Iedere futuroloog heeft wel een idee en niemand weet hoe het echt zal zijn. Zo hoor je dat er banen verdwijnen én dat er werk zal zijn voor iedereen. De toekomst is in die zin ongewis.

Waarom kijk je dan toch in de toekomst? Het kijken naar ontwikkelingen in de samenleving helpt bij het bepalen van focus. Waar zien we kansen om onze dienstverlening verder te verbeteren?

Werkzaak zet in op zeven belangrijke ontwikkelingen in de samenleving die ieder hun impact op werk zullen hebben. We geloven dat investeren in deze ontwikkelingen onze dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers ten goede komt.

Werk dat om specifieke vaardigheden vraagt en nieuwe banen voor de toekomst oplevert. Daar anticipeert Werkzaak op

Kansen voor nieuwe banen in energietransitie

In de energiewereld verandert er veel in hoog tempo. Werkzaak is in gesprek met de installatie- en elektrobranche en ziet veel kansen op werk in de nieuwe technologische oplossingen. Werk dat om specifieke vaardigheden vraagt en nieuwe banen voor de toekomst oplevert. Daar anticipeert Werkzaak op, in nauw overleg met ROC Rivor, het opleidingsbedrijf IW Midden en reïntegratiebedrijf Green Fox Social Return en natuurlijk het bedrijfsleven in Rivierenland. Dit initiatief krijgt financiering vanuit Perspectief op Werk.

Werkzaak zet in op zeven belangrijke ontwikkelingen in de samenleving die ieder hun impact op werk zullen hebben. We geloven dat investeren in deze ontwikkelingen onze dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers ten goede komt.

Arbeidspotentieel benutten

Voor ondernemers is dit echt een kans om uit een groter arbeidspotentieel te putten. Een slimme ondernemer doet aanpassingen, bijvoorbeeld de taken in verschillende moeilijkheidsgraden opdelen (deelbanen). Essentieel om meer mensen vanuit Werkzaak een kans te bieden en sociale inclusie mogelijk te maken met werk dat past bij iemand zijn arbeidsvermogen.

Contact

Circulair ondernemen is niet zomaar iets en zeker als je niet goed weet waar te beginnen is het fijn om er eens over in gesprek te gaan. De adviseurs van Werkzaak Rivierenland staan voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel 088 9375 000 of stuur een mail

Omslag naar circulaire economie versnellen

Om de omslag naar een circulaire economie te versnellen, neemt de Rijksoverheid verschillende maatregelen. Zo worden regels en wetten die de overgang naar een circulair economie in de weg staan veranderd. En ondersteunt de overheid ondernemers die actief zijn op het gebied van circulaire economie.

Bij het Versnellingshuis vind je experts en kennis om je verder te helpen. Hier doe je inspiratie op om zelf aan de slag te gaan.

Wil je mensen die moeilijker toegang hebben tot de arbeidsmarkt een kans geven zich te ontwikkelen binnen een werkomgeving en om mee te doen met de maatschappij? Of wil jij werk aan de productiehallen van Werkzaak uitbesteden, zoals inpak, ompak of (de)monteerwerk? Onze adviseurs vertellen je graag over de mogelijkheden!