Betekenis

van werkgeluk

Werkgeluk is meer dan alleen plezier hebben in het werk wat je doet. Werkgeluk is het hebben van werk waar je voldoening uithaalt, waarbij je geprikkeld wordt om het beste van jezelf te geven en je te ontwikkelen, en waar je enthousiast van wordt.

Dat is wat werk allemaal kan doen met ons. Niet altijd, voor iedereen of in alle omstandigheden. Werkgeluk ervaren hangt namelijk ook samen met verschillende externe factoren zoals collega’s, de thuissituatie en de werkplek.

Werkgeluk is het antwoord op de vraag ‘hoe tevreden ben je in het algemeen over je werk en je leven’. Het gaat om de langere termijn, het is geen dagkoers. De definitie van werkgeluk is voor ieder bedrijf anders. Werken aan werkgeluk kan positieve resultaten opleveren, voor medewerkers, teams en de organisatie. Al is het hard werken en zijn de omstandigheden niet altijd goed. Als de continuïteit van de organisatie op het spel staat door corona, is er mogelijk te veel onzekerheid over de toekomst.

Wat levert werkgeluk op?

Hoe zorgt u daarvoor?

Werk draagt bij aan geluk. En andersom is het ook waar dat gelukkige medewerkers bijdragen aan een fijne werksfeer en goede resultaten

We willen ervoor zorgen dat mensen weerbaarder zijn in de arbeidsmarkt

Waar kan ik terecht met vragen?

Werk als medicijn

Online praktijktafel

Kijk-, lees en luistertips

Met investeren in het geluk van medewerkers investeert een bedrijf ook in innovatie, daarnaast ze houden de regie op ziektekosten

Toch zijn er veel redenen om werk te maken van werkgeluk. Werk zorgt onder meer voor:

  • Zinvol bestaan
  • Structuur in het leven
  • Gevoel erbij te horen en gewaardeerd te worden
  • Jezelf kunnen ontwikkelen
  • Status
  • Inkomen

Gelukkige medewerkers zijn productief, creatief, positief en prettige collega’s om mee samen te werken. Gelukkige medewerkers, zorgen voor goede resultaten, gelukkige klanten en daarmee voor meer winst.

Met investeren in het geluk van medewerkers investeert een bedrijf ook in innovatie, daarnaast ze houden de regie op ziektekosten, doordat stress en langdurige uitval door burn out niet voorkomt.

MentorWijs

Niet iedereen heeft dezelfde persoonlijke situatie, ervaringen en mogelijkheden. Soms is sprake van mensen met ene psychische kwetsbaarheid. Zij hebben minde kans om aan werk te komen en grotere kans om werk kwijt te raken. Daar is wel iets aan te doen: goed voorbereid aan de slag!

De afgelopen jaren heeft Werkzaak veel positieve ervaring opgedaan met de training Mentorwijs. Inmiddels zijn honderden leidinggevenden van diverse bedrijven uit de regio u voorgegaan. Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereiding van een nieuw programma voor de training Mentorwijs. Deze bestaat uit vijf bijeenkomsten inclusief een intake. Hiermee willen we nog beter aansluiten bij uw wens en leervraag als werkgever.

Op hoofdlijnen komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Voorbereidingen voor de komst van een nieuwe medewerker
  • Communicatie en stijlen van leidinggeven
  • Observeren en competenties
  • Weerstand en feedback
  • Psychische beperkingen

Op onze website en via sociale media houden we u op de hoogte wanneer er bijeenkomsten gepland staan en u zich kunt inschrijven.

interesse gewekt?